How to re dimension an array?

Discussions about the BBC BASIC language, with particular reference to BB4W and BBCSDL
Post Reply
Jerónimo
Posts: 2
Joined: Tue 09 Apr 2019, 18:44

How to re dimension an array?

Post by Jerónimo » Tue 09 Apr 2019, 18:57

Hello, how are you?

How can I re dimension an array?

For example:

DIM Matriz(5,10)
...code
DIM Matriz(6,11)

Result: Bad DIM statement

Is it possible to delete the array and then re dimension it?
I need to maintain the same name of the array and to change the dimension.

Thank you very much.

Best regards.

Jerónimo

Zaphod
Posts: 63
Joined: Sat 23 Jun 2018, 15:51

Re: How to re dimension an array?

Post by Zaphod » Tue 09 Apr 2019, 20:00

This is what you are looking for: http://www.bbcbasic.co.uk/wiki/doku.php ... 20arrays&s
Z

Jerónimo
Posts: 2
Joined: Tue 09 Apr 2019, 18:44

Re: How to re dimension an array?

Post by Jerónimo » Tue 09 Apr 2019, 22:25

Thank you very much Zaphod!

Best regards!

Jerónimo

Post Reply